MAKARON RAZOWY ZE SZPINAKIEM I ORZECHAMI WŁOSKIMI

Dodany przez: zyj smacznie i zdrowo (więcej moich przepisów)

Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Obejrzane: 54
Porcje: 1
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 100 g makaronu razowego spaghetti
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 50 g sera typu feta
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek rafinowanej
  • sól sodowo-potasowa
  • pieprz
  • natka pietruszki

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż delikatnie czosnek pokrojony w plastry, dodaj umyte listki szpinaku.

Krok 3

Smaż całość przez 30 sekund, dodaj orzechy i pokrojony w kostkę ser feta. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Ugotowany makaron wymieszaj ze szpinakiem, fetą i orzechami. Posyp po wierzchu świeżo posiekaną natką pietruszki.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×