JAGLANKA NA MLEKU KOKOSOWYM Z MUSEM Z ACAI
Składniki
- 100 g mrożone puree Acai
- 50 g kasza jaglana
- 1 banan
- 3 łyżki wiórki kokosowe
- 4 truskawki
- 1 łyżeczka czarny sezam
- 3 łyżeczki płatki migdałowe
- 150 ml mleko kokosowe
Przygotowanie:
Krok 1
1. Kaszę jaglaną należy gotować przez 15 minut w lekko osolonej wodzie (jedna łyżeczka)
2. W tym czasie kroimy banana i truskawki potrzebne do udekorowania naszej jaglanki
3. Następnie wyjmujemy kaszę w celu opłukania pod bieżącą wodą i przekładamy ja do czystego garnka
4. Kaszę zalewamy mlekiem kokosowym i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut
5. Do gotującej się kaszy dodajemy 3-4 łyżeczki cukru z brzozy - ksylitolu
6. Zdejmujemy z ognia, dodajemy mrożone acai w kawałkach i mieszamy przez chwilę do rozpuszczenia się Acai.
7. Dekorujemy plasterkami banana, truskawkami, płatkami migdałowymi, wiórkami kokosowymi, czarnym sezamem.