Philly cheese steak, super kanapka
Składniki
- 400 g antrykot
- 2 szt średnie czerwone cebule
- sos sojowy Kikkoman
- TABASCO® Green Sauce
- kawałek sera provolone
- kilka gałązek natki pietruszki
- majonez
- keczup
- sól
- łyżka masła
- olej do smażenia
- czarny pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Antrykot oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w poprzek włókien na cienkie paski. Przyprawić odrobiną sosu sojowego i kilkoma kroplami sosu TABASCO®. Usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, na koniec dodać dużo drobno posiekanej natki pietruszki.
Krok 2
Cebulę pokroić w cienkie pióra.
Krok 3
Bagietkę podzielić na cztery kawałki. Każdy z nich rozkroić i opiec w tosterze lub piekarniku. Wewnętrzną część dolnej części bagietki posmarować majonezem. Na nim ułożyć smażone kawałki antrykotu i cebulę.
Krok 4
Na wierzch zetrzeć ser provolone. Wszystko jeszcze chwilę zapiec tak, aby ser zaczął się rozpuszczać. Kanapkę przykryć górną częścią bagietki posmarowanej keczupem.