Grzanki z kurkami i roladą kozią
Składniki
- 40 dkg kurek
- chleb rustykalny, włoski
- 12 plastrów pleśniowej rolady koziej
- 3 mełe cebulki szalotki
- kilka gałązek rozmarynu
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Na patelni z oliwą podsmażamy drobno pokrojoną szalotkę. Dodajemy oczyszczone kurki, doprawiamy i smażymy do całkowitego zredukowania płunu.
Krok 2
Cheb kroimy lekko ukośnie na dwu centymetrowe kromki. Następnie smarujemy go oliwą z oliwek, nakładamy porcję grzybów, na wierzchu układamy dwa plastry rolady. Przystrajamy gałązką z rozmarynu.
Krok 3
Kromki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 12 minut. Rolada powinna się lekko podpiec. Smacznego :)