Tosty z pastą z awocado i fety
Składniki
- 1 chleb orkiszowy
- 1 awocado
- 100 g sera feta
- rukola
- kilka listków mięty
- oliwa z oliwek
- sok z połowy cytryny
- papryczka chili
Przygotowanie:
Krok 1
Chleb pokrój na 1 cm kromki a potem na trójkąty. Z awokado usuń pestkę , do miseczki wydrąż miąższ.Skrop z sokiem z cytryny lub limonki. Dodaj fetę. Rozgnieć wszystko widelcem lub zblenduj, ale nie na gładko. Dodaj posiekaną papryczkę chili /ilość zależy od Ciebie, możesz też dodać ząbek czosnku/ i miętę. Dodaj łyżkę oliwy z oliwek. Wymieszaj. Tosty skrop oliwą i podgrzej w piekarniku. Na tostach rozłóż listki rukoli, nałóż pastę,skrop oliwą i zajadaj;) Smacznego:)