Babeczki razowe z malinami
Składniki
- 250 g mąki pszennej razowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0.5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 6 łyżek cukru
- 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
- 2 jajka
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 100 ml oliwy
- 200 g mrożonych malin
Przygotowanie:
Krok 1
W większej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, z sodą,
z cukrem i cukrem waniliowym.
W mniejszej misce mieszamy jajka, jogurt naturalny i oliwę za pomocą trzepaczki.
Mokre składniki dodajemy do suchych i dokładnie mieszamy.
Wrzucamy mrożone maliny i jeszcze raz delikatnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do formy na muffinki, wyłożonej papilotkami.
Pieczemy około 20 minut, w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.
Ostudzone babeczki możemy posypać cukrem pudrem.