Bajkowe brownie z cukinii z mrożonymi malinami
Składniki
- 2 cukinie
- 3 łyżki prażonych nerkowców
- 3 łyżki mielonych migdałów
- 6 łyżek mielonych orzechów laskowych
- 6 łyżek mąki owsianej/ (bezglutenowa wersja - jaglanej)
- 10 łyżek kakao
- 5 łyżek karobu (lub dodatkowe 5 kakao)
- 1 jajko (w wersji bez jajek - jajko chia)
- 1 jajko chia (1 łyżka namoczonych nasion chia w 4 łyżkach wody)
- 12 łyżek erytrytolu (lub dowolnego innego słodziwa)
- 0.5 szt dużego awokado (opcjonalnie)
- 2 łyżeczki cynamonu firmy GALEO
- 1 łyżeczka wanilii
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia firmy GALEO
- 1 szczpyta soli
- 1 garść mrożonych malin