Borówkowe ciasto pod bezą z kokosem
Składniki
- 200 g margaryny
- 500 g mąki
- 1 szklanka cukru pudru
- 4 żółtka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki śmietany
BEZA KOKOSOWA
- 1 szklanka cukru
- 4 białka
- 80 g wiórek kokosowych
- 300 g borówki amerykańskiej
Przygotowanie:
Krok 1
Zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 połówki. Jedną wykładamy blaszkę, a drugą połówkę schładzamy w lodówce. Borówki myjemy i osuszamy. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy wiórka kokosowe.. Jagody wykładamy na ciasto w blaszce. Na owoce wykładamy bezę kokosową. A na bezę ścieramy ciasto z lodówki. Pieczemy około 60 minut w temp. 180 stopni. Smacznego;)