ciasto dyniowe

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 533
Porcje: 1
Przygotowanie: 90 min
Trudność:

Składniki

  • 250 g puree z dyni
  • 1.5 szt mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g miękkiego masła
  • 200 g cukru
  • 3 szt jajka

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Masło roztopić w rondlu, dodać cukier oraz mus z dyni, dokładnie wymieszać i wystudzić. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia do oddzielnej miseczki. Do wystudzonej masy wbić żółtka i wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę w trzech partiach mieszając za każdym razem łyżką. Białka ubić na bardzo sztywną pianę i dodać do masy w dwóch partiach mieszając po każdym dodaniu łyżką. Otrzymane ciasto przelać do formy i piec w 180°C przez 60-70 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×