Ciasto owocowo-cukiniowe
Składniki
- 3 szt jaja
- 130 ml oleju
- 2 szklanki maki
- 0.5 szklanki cukru
- 2 szklanki startej cukinii
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia Galeo
- 1 łyżeczka cukru waniliowego Galeo
- imbiru Galeo dla podkreślenia smaku
- Truskawki, porzeczki, nektarynki i co kto lubi i co akurat w kuchni króluje
Przygotowanie:
Krok 1
1. Zmiksować jajka, cukier i olej. Cukinię zetrzeć na tarce i dodać do jajek.
Krok 2
2 Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z powstała masą.
Krok 3
3. Wylać do foremki, na wierzchu poukładać owoce.
Krok 4
4.Piec 40 minut. ( przed wyjęciem sprawdzić metodą suchego patyczka )