Muffinki z borówkami amerykańskimi i cynamonową kruszonką

Dodany przez: messybeauty (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1753
Porcje: 14
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

Ciasto

  • 200 g mąki
  • 200 g maślanki
  • 75 g masła
  • 75 g cukru
  • 0.5 łyżeczki sody
  • 1 szt jajo
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g borówek

Kruszonka

  • 20 g mąki
  • 20 g masła
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

W jednej misce wymieszaj wszystkie sypkie składniki, w drugiej maślankę z jajkiem i stopionym masłem. Wlej płynne składniki do sypkich i wymieszaj łyżką. Dodaj borówki amerykańskie i znowu wymieszaj. Warto obtoczyć borówki w mące, aby nie opadły na dno ciasta. Piecz w temp 200 st przez 20 min. Piecz w temp 200 st przez ok 20 min.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×