Sernik z jabłkami i rabarbarem

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1421
Porcje: 8
Przygotowanie: 90 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

spód

  • 150 g czekoladowych herbatników
  • 50 g roztopionego masła

masa serowa

  • 500 g twarogu trzykrotnie mielonego
  • 150 g serka mascarpone
  • 200 g cukru
  • 4 jajka
  • 2 jabłka
  • 3 łodygi rabarbaru
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Spód: herbatniki zetrzeć w blenderze na pył, dodać masło i dokładnie połączyć. Mieszanką wyłożyć dno tortownicy o średnicy 20 cm. Zapiekać przez 10 minut w 180ºC. Wyjąć i przestudzić.

Krok 2

Przygotować masę serową: twaróg i mascarpone utrzeć z cukrem. Następnie wbijać kolejno po jednym jajku. Na koniec dodać jabłko i rabarbar. Wymieszać łyżką. Masę przełożyć na podpieczony spód i piec w 170ºC przez 70 minut. W trakcie pieczenia nie otwierać drzwiczek. Sernik pozostawić w piekarniku na całą noc przy zamkniętych drzwiczkach.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×