Tort owocowy
Składniki
- 1 duży arbuz
- 3-4 owoce kiwi
- listki świeżej mięty
- wiśnie/czereśnie
- truskawki
- maliny
- jeżyny
Przygotowanie:
Krok 1
Przy pomocy ostrego noża odciąć dolną część arbuza tak, aby można było go ustawić pionowo. Następnie rozciąć na dwa lub trzy grube blaty. Usunąć skórę i wyrównać brzegi każdego kręgu. Spód o największej średnicy przenieść na talerz. Wzdłuż dolnej krawędzi ułożyć wiśnie/czereśnie. Górny brzeg kręgu udekorować świeżymi listkami mięty mocując je przy pomocy wykałaczek. Na to położyć drugi, mniejszy, blat. Jego boki ozdobić plastrami kiwi. Górną krawędź udekorować listkami mięty mocując na nich (wykałaczkami) maliny. Na środek górnego piętra wyłożyć czereśnie. Podawać schłodzony.
Smacznego! :)