Ciasteczka z masłem orzechowym
Składniki
- 150 g masła orzechowego
- 150 g masła
- 0.67 szklanki cukru
- 0.5 szklanki mąki pszennej
- 0.33 szklanki płatków owsianych
- 1 szt jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
Przygotowanie:
Krok 1
Masło roślinne połączyć z masłem orzechowym do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodać cukier, jajko, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mąkę. Na koniec wsypać płatki owsiane i dokładnie wymieszać.
Krok 2
Z cista formować w dłoniach niewielkie kulki, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko rozgniatać widelcem. Piec w temp. 160ºC (termoobieg) przez ok. 20 minut. Po wyjęciu odstawić do wystudzenia. Podawać.
Smacznego! :)