Ciasteczka z masłem orzechowym

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1067
Porcje: 25
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

  • 150 g masła orzechowego
  • 150 g masła
  • 0.67 szklanki cukru
  • 0.5 szklanki mąki pszennej
  • 0.33 szklanki płatków owsianych
  • 1 szt jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Masło roślinne połączyć z masłem orzechowym do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodać cukier, jajko, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mąkę. Na koniec wsypać płatki owsiane i dokładnie wymieszać.

Krok 2

Z cista formować w dłoniach niewielkie kulki, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko rozgniatać widelcem. Piec w temp. 160ºC (termoobieg) przez ok. 20 minut. Po wyjęciu odstawić do wystudzenia. Podawać.

Smacznego! :)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×