Fit batony musli
Składniki
- 500 g płatków owsianych górskich
- 100 g suszonej żurawiny (lub rodzynki)
- 100 g pestek słonecznika
- 50 g pestek dyni
- 50 g orzechów laskowych
- 50 g orzechów włoskich
- 50 g orzechów ziemnych
- 3 szt jaj
- 1 szklanka mleka
Przygotowanie:
Krok 1
Wszystkie składniki umieść w dużej misce i bardzo dokładnie wymieszaj.
Dużą blachę ( u mnie ok. 25x40) wyłóż papierem do pieczenia, wysyp mieszankę, równomiernie i delikatnie rozprowadź.
Piecz w 180 stopniach przez ok. 25-20 minut.
Batoniki krój po dokładnym wystudzeniu :)
1 batonik (50g) zawiera średnio:
energia: 196 kcal
białko: 7 g
węglowodany: 21 g
błonnik: 4,6 g
tłuszcze: 12 g
cholesterol: 15 mg