Dietetyczne muffiny rabarbarowe
Składniki
- 120 g mąki pszennej
- 80 g mąki pełnoziarnistej
- 4 łyżeczki stewii
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 1 jajko
- 80 ml oleju z orzechów makadamia
- 200 ml mleka ryżowego
- 2 łodygi rabrabaru
- 1 łyżka brązowego cukru
Przygotowanie:
Krok 1
Rabarbar umyć, obrać i pokroić na małe kawałki. Zasypać cukrem brązowym i odstawić na 20 min.
Krok 2
W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre.
Krok 3
Połączyć zawartość obu naczyń i wymieszać do połączenia się składników.
Krok 4
Na koniec wmieszać rabarbar.
Krok 5
Napełnić papilotki.
Krok 6
Piec 30 min., do tzw. suchego patyczka.