Francuskie serduszka z afrodyzjakami
Składniki
- 1 opakowanie Ciasta francuskiego
- 0.5 szklanki nutelli
- 100 g truskawek
- cukier puder do opruszenia
- posiekane pistacje do oproszenia (opcjonalne)
Przygotowanie:
Krok 1
Stolnicę oprószyć mąką. Wyłożyć na nią ciasto francuskie (jeśli jest zamrożone - wcześniej odmrozić). Ciasto powinno dojść do temperatury pokojowej (wtedy nie kurczy się podczas pieczenia).
Krok 2
Z ciasta wycinać duże serca, około 8 - 10 cm średnicy, foremką do ciastek. Przekładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub matą teflonową. Na środek każdego serca nakładać pełną łyżeczkę nutelli i kilka plasterków truskawki.
Krok 3
Piec w temperaturze 220ºC przez 15 - 17 minut do złotego koloru. Przestudzić, oprószyć pudrem i posypać pistacjami, podawać.
Smacznego :-).