Pyszne czekoladowe trójkąty
Składniki
Spód
- 100 g masło
- 1 łyżka kakao
- 2 łyżki miód
- 2 łyżki mleko
- 225 g Herbatniki maslane lub digestive
Wierzch
- 100 g czekolada mleczna lub deserowa
- 2 łyżki mleko
- 2 łyżki cukier puder
Przygotowanie:
Krok 1
W garnuszku podgrzewamy mleko, miód, masło i kakao do całkowitego połączenia się składników.
Krok 2
Ciasteczka rozdrabniamy. Ja zwykle wkładam je do torebki foliowej i traktuję tłuczkiem do mięsa. Pokruszone herbatniki wrzucamy do naszego garnuszka i całość dokładnie mieszamy.
Krok 3
Masę przekładamy do wysmarowanej masłem formy, lekko dociskamy i wkładamy do lodówki, by stężała.
Krok 4
Do rondelka wrzucamy połamaną na kawałki czekoladę, dodajemy mleko i cukier puder. Podgrzewamy na wolnym ogniu do czasu rozpuszczenia się czekolady. Mieszamy. Wylewamy na schłodzony spód i całość wkładamy do lodówki.
Krok 5
Przed podaniem kroimy na trójkąty.