Radosne kółka
Składniki
- 1.5 szklanki mąki gryczanej
- 0.5 szklanki mąki kokosowej
- 1 kostka twarogu
- 0.5 szklanki cukru kokosowego
- 1 jajko
- 4 łyżki mleka
- 1 łyżka cynamonu
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżki kokosowego cukru pudru
Przygotowanie:
Krok 1
Mąkę, twaróg, cukier, jajko, mleko, cynamon i sodę zmieszać w misce na jednolitą masę.
Krok 2
Rozwałkować masę i utworzyć dowolne kształty (u mnie kółka).
Krok 3
Wyłożyć kółka na blaszkę wyłożoną papierem.
Krok 4
Piec w 180 stopniach przez 10 minut, aż będą rumiane.
Krok 5
Cukier kokosowy utrzeć w malakserze na cukier puder i posypać kółka po ostygnięciu.