Red Velvet Brownie
Składniki
- 180 g cukru
- 2 jajka
- 3 łyżki kakao
- 0.25 łyżeczki czerwonego barwnika
- 160 g mąki pszennej
- 0.25 łyżeczki soli
- 110 g masła
- 20 g masła
- 4 łyżki serka śmietankowego
- 3 łyżki serka mascarpone
- 3 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
Krok 1
Piekarnik nastawić na 180 stopni.
Krok 2
Cukier utrzeć z masłem, aż do uzyskania gładkiej masy.
Krok 3
Wbić jedno jajko i wymieszać. Wbić drugie jajko i ponownie wymieszać.
Krok 4
Wsypać kakao, czerwony barwnik, sól, mąkę i wymieszać, aż do połączenia się składników. Gotowe ciasto przełożyć do foremki (u mnie była to tortownica wyłożona papierem do pieczenia), wstawić do piekarnika i piec 30-40 minut.
Krok 5
W tym czasie zrobić 'polewę'. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać serek śmietankowy i mascarpone, zmiksować - ma powstać gładki krem.
Krok 6
Gotowe ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić do ostudzenia. Udekorować kremem.