Bigos z jarmużu

Dodany przez: annalilla (więcej moich przepisów)

Bigos z jarmużu smakuje jak marzenie. Można go podawać z różnym dodatkami, np. ziemniakami i mięsem. Propozycja lżejsza od tradycyjnego bigosu. Idealny na każdą okazję! Bigos z jarmużu to zdrowa propozycja na dobre danie.
Obejrzane: 1535
Porcje: 4
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 5 garści jarmużu
  • 2 cebule
  • 1 laska kiełbasy
  • 2 łyżki koperku
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki oleju
  • cytryna
  • sól
  • pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Zagotować lekko osoloną wodę i wrzucić poszatkowany jarmuż. Gotować do miękkości.
Na patelni podsmażyć kiełbasę pokrojoną w kostkę i poszatkowaną cebulkę.
Dodać masło i mąkę - zasmażyć razem.

Krok 2

Odlac nadmiar wody z jarmużu (ale nie całą). Dodać zawartość patelni oraz posiekany koperek.
Wymieszać wszystko, doprawić solą, cytryną i duża ilością pieprzu i zagotować.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×