Burger ze szparagami, porem i sosem kolendrowym
Składniki
Burger
- 100 g udziec wołowy
- 1 szt bułka z sezamem
- 1 opakowanie zielone szparagi konserwowe
- 1 szt ser camebert
- 1 szt por
- 1 opakowanie rukola fit&easy
- 1 szt pomidor
- 1 szczpyta sól
- 1 szczpyta pieprz
- 1 szczpyta kolendra
- 1 łyżka masło
Sos kolendrowy
- 4 łyżki śmietana
- 1 łyżka majonez
- 1 pęczek świeża kolendra
- 1 łyżeczka suszone ziarna kolendry
- 1 szczpyta pieprz biały
- 1 szczpyta sól
Przygotowanie:
Krok 1
1) Przygotowanie sosu:
- Śmietanę zmiksować ze świeżą kolendrą
- Dodać majonez, przyprawić solą pieprzem i rozdrobnionymi w moździerzu ziarnami kolendry
Krok 2
2) Wołowinę zmielić, przyprawić solą, pieprzem i kolendrą
Krok 3
3) Pora pokroić w krążki i poddusić na maśle
Krok 4
4) Uformować burgery i piec w piekarniku około 20 minut w 180 stopniach.
Krok 5
5) Bułkę podpiec w piekarniku około 3 minuty
Krok 6
6) Bułkę posmarować sosem kolendrowymi poukładać wszystkie składniki