Cannelloni nadziewane cukinią, szpinakiem i ricottą
Składniki
- 10 rurek makaronu cannelloni
- 1 cukinia
- 250 g sera ricotta
- 1 jajko
- 100 g parmezanu
- 3 łyżki duszonego szpinaku Feat&Easy
- 1 szczypta gałki muszkatołowej
- 1 szczypta soli
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Krok 1
Makaron gotować 3 minuty we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzić.
Krok 2
Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, następnie dusić ok. 5 minut na łyżce oleju. ostudzić. Dodać ricottę, rozkłócone jajko, odciśnięty szpinak, doprawić do smaku, gałką muszkatołową oraz święzo zmieloną solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Krok 3
Farszem nadziewać makaron i układać w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym pozostałą łyżką oleju. Piec ok. 15min w temp. 180st.