Jabłkowe żeberka z rodzynkami

Dodany przez: Pobitegarybarbary (więcej moich przepisów)

Niesamowicie dobre i aromatyczne danie. Pachnie domem babci i sadem pełnym jabłek.
Obejrzane: 407
Porcje: 5
Przygotowanie: 90 min
Trudność:

Składniki

  • 1.5 kg żeberek wieprzowych
  • 4 szt jabłka
  • 2 szklanki śmietany
  • 2 szklanki bulionu
  • 2 garście rodzynek
  • 2 łyżki majeranku
  • do obtoczenia mięsa mąka
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
  • 1 szt przyprawa korzenna
  • do smażenia tłuszcz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Żeberka nacieramy solą, pieprzem i przyprawą korzenną. Obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Do mięsa dodajemy rodzynki, jabłka pokrojone w ósemki. Dolewamy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dusimy jeszcze ok. 5 minut.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×