Jaglanka warzywna z suszonymi pomidorami
Składniki
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 1 cebula
- 1 żółta papryka
- 2 selery naciowe
- 2 łyżki pasty paprykowej
- pomidory suszone w oliwie
- do smaku sól
- do smaku pieprz
- oliwa
Przygotowanie:
Krok 1
Kaszę wsypać do garnka i prażyć na sucho przez chwilę, mieszając. Następnie dodać 2 szklanki wody, posolić i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem, aż wchłonie cały płyn i będzie miękka.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojona cebulę i selera, przesmażyć, dodać pokrojoną paprykę i razem dusić do miękkości. Ugotowaną kaszę wymieszać z pastą paprykową, warzywami z patelni i pokrojonymi w paseczki pomidorami. Doprawić i zajadać. Smacznego!