Kotleciki wołowo-cielęce z natką pietruszki
Składniki
- 25 dkg mięso mielone wołowe
- 25 dkg mięso mielone cielęce
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 średnia cebula
- 2 jajka
- 1 kajzeka
- 0.5 szklanki mleka
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Do miski wrzucam mięso, dwa jajka, posiekaną natkę pietruszki, namoczoną uprzednio w mleku kajzerkę i mieszam
Krok 2
Na patelnię z oliwą wrzucam drobno pokrojoną cebulę i smażę do momentu zeszklenia, po czym dodaje do miski z pozostałymi składnikami
Krok 3
Wszystko dokładnie mieszam, przyprawiam do smaku i formuje kotlety. Z tej ilości składników powinno wyjść 5 dużych kotletów.
Krok 4
Uformowane kotlety, bez obtaczania w bułce smażę ok 5 min z każdej strony. I gotowe !!!!! :)