Kotleciki z indyka
Składniki
- 0.5 udźca z indyka
- 4 łyżki bułki tartej
- 4 łyżki mąki
- 1 łyżka rozmarynu
- 4 łyżki grana padano
- 1 szczpyta soli
- olej
- 1 jajko
Przygotowanie:
Krok 1
Mięso pokroić na mniejsze kawałki i posolić. Jajo rozbić na talerzu. Świeży rozmaryn pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami.
Krok 2
Kotleciki obtaczać w jajku. Potem w panierce i smażyć na oleju. Najpierw przez kilka minut na większym ogniu z obu stron, a potem zmniejszyć temperaturę. Przykryć pokrywką i zostawić na parę minut, żeby doszły - będą w ten sposób soczyste.
Zamiast grana padano można użyć parmezanu.
Krok 3
Można podawać z ziemniakami z wody i surówką z tartej marchewki i jabłka.