Legumina drobiowa z kalafiorami i rakami
Składniki
- 4 nogi Kurczak Zagrodowy
- 1 głowa kalafiora
- 400 g czarnej marchewki
- 5 jaj
- 8 raków
- 100 ml śmietany 36%
- 100 g ugotowanego ryżu
- pęczków kolendry
- 80 g parmezanu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Mięso kurczaka trybujemy i siekamy bardzo dokładnie. Kalafior tniemy w róże około 1 cm wielkości i gotujemy około 3 minut w intensywnie gotującej się wodzie po czym studzimy. Marchew pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni około 30 minut po czym tniemy w drobną kostkę. Całość łączymy z rozbitymi jajami i śmietaną, ryżem, rakami, marchewką i posiekaną kolendrą. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku około 25 minut w temperaturze 150 stopni. Na koniec posypujemy tartym parmezanem.