Legumina drobiowa z kalafiorami i rakami

Dodany przez: Julita Strzałkowska (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 160
Porcje: 4
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 4 nogi Kurczak Zagrodowy
  • 1 głowa kalafiora
  • 400 g czarnej marchewki
  • 5 jaj
  • 8 raków
  • 100 ml śmietany 36%
  • 100 g ugotowanego ryżu
  • pęczków kolendry
  • 80 g parmezanu
  • sól
  • pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Mięso kurczaka trybujemy i siekamy bardzo dokładnie. Kalafior tniemy w róże około 1 cm wielkości i gotujemy około 3 minut w intensywnie gotującej się wodzie po czym studzimy. Marchew pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni około 30 minut po czym tniemy w drobną kostkę. Całość łączymy z rozbitymi jajami i śmietaną, ryżem, rakami, marchewką i posiekaną kolendrą. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku około 25 minut w temperaturze 150 stopni. Na koniec posypujemy tartym parmezanem.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×