Pieczone pomidory na sposób turecki

Dodany przez: Magda K. (więcej moich przepisów)

idealny dodatek do dań mięsnych
Obejrzane: 1215
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 3 szklanki pomidorów koktajlowych
  • 10 pieczarek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 0.5 łyżeczki soli
  • 2 łyżki drobno posiekanej bazylii

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Wszystkie składniki wymieszać razem w misce.

Krok 2

Przełożyć do żaroodpornego naczynia i wsadzić do nagrzanego pieca.

Krok 3

Piec ok. 20 min. w temperaturze 200 C do momentu, aż pomidory zaczną pękać i kurczyć się.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×