Pieczone żeberka

Dodany przez: kardamonovy (więcej moich przepisów)

Przepis na żeberka pieczone w piekarniku. Marynowane w miodzie i koncentracie pomidorowym z przyprawami.
Obejrzane: 356
Porcje: 4
Przygotowanie: 90 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1,5 kg żeberek wieprzowych
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki wody
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oregano
  • starta, na najmniejszych oczkach, skórka z całej cytryny
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka ostrej papryki w proszku
  • 2 liście laurowe
  • sól

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Żeberka kroimy na mniejsze kawałki. Z reszty składników robimy marynatę. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 12 godzin do lodówki. Żeberka razem z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 1,5 godziny w 170 stopniach.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×