Pierś grillowana owinięta w szynce serrano na musie z kalafiora z wanilią oraz esencja ze szpinaku.
Składniki
- 1 kalafior
- 1 pierś z kurczaka
- 2 plastry szynki serrano
- 1 laska wanili
- garść szpinaku
Przygotowanie:
Krok 1
1. Dzielimy kalafiora na ròżyczki wrzucamy do wrzatku gotujemy 3 minuty z 2 łyżkami śmietanki 36%
2.Wrzucamy kalafiora do kostek lodu aby zatrzymać proces gotowania.
3.Następnie blendujemy calość z wanilią.Nacinamy wzdłuż i wyciagamy nasiona.
3.Grillujemy pierś z kurczaka 2minuty w temp 180 z każdej strony jesli mamy grill kontaktowy.Jeśli patelnia grillowa 4 minuty.
4 Nastepnie owijamy naszą pierś plastrami szynki serrano.
5.Wrzucamy naszą pierś do pieca temp 160 stopni 5 minut.
6.Uwaga kazdy piec inaczej grzeje więc dobra rada spr naszą pierś co jakiś czas w środku musi byc soczysta.
7 Esencja ze szpinaku. Szpinak przelewamy wrzatkiem nastepnie podsmażamy 1 minutę i blendujemy z solą i pieprzem różowym.