Ryba w cieście

Dodany przez: Ilona Rudzka-Zygadło (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1635
Porcje: 4
Przygotowanie: 45 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 kg dorsz
  • do smaku sól i pieprz czarny mielony
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 200 ml mleka
  • 2 łyżeczki sok z cytryny
  • 1 szklanka oleju

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Filety z dorsza kroimy na porcje. Przygotowujemy panierkę łącząc ze sobą mleko, mąkę, bułkę tartą, jajka. Porcje ryby oprószamy solę pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie panierujemy i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju z obu stron na złoty kolor. Musimy uważać, żeby dokładnie panierować każdą z porcji, wówczas ryba będzie ładnie wyglądała na talerzu.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×