Puree ziemniaczane z serem brie

Dodany przez: karmelowy.pl (więcej moich przepisów)

Jedwabiste, dobrze doprawione puree z serem brie i mlekiem zachwycą każdego fana dodatków ziemniaczanych
Obejrzane: 600
Porcje: 6
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 900 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
  • 150 g sera brie
  • 0.33 szklanki mleka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • szczypiorek

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Podziel ser na trójkąciki i usuń białą skórkę. Następnie pokrój go w małą kostkę i odstaw na czas gotowania ziemniaków, by nabrał temperatury pokojowej.
Ziemniaki umieść w garnku i zalej wodą, tak by były tylko lekko przykryte. Doprowadź całość do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj przez 12-15 minut, lub do miękkości. Odcedź je i ponownie włóż do tego samego garnka. Następnie dodaj ser, mleko, sól i pieprz i rozgnieć dokładnie tłuczkiem do ziemniaków lub zmiksuj w pojemniku blendera aby otrzymać jedwabisty efekt. Dopraw solą i pieprzem jeżeli to konieczne.
Posyp szczypiorkiem i ewentualnie pieprzem i podawaj z ulubionym daniem głównym.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×