Roladki schabowe z rukolą
Składniki
- 100 g jarmużu
- 100 g rukoli
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
Przygotowanie:
Krok 1
Plastry schabu cienko rozbić i oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
Krok 2
Rukolę i jarmuż umyć, osuszyć.
W ganku rozgrzać masło.
Czosnek przepuścić przez praskę.
Poddusić chwilę na maśle z jarmużem.
Krok 3
Na każdy plaster schabu nakładać dużą łyżkę jarmużu z czosnkiem oraz rukolę.
Zwinąć roladki.
Najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.
Krok 4
Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.