Szarpana wieprzowina (pulled pork)

Dodany przez: kardamonovy (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 321
Porcje: 8
Przygotowanie: 120 min+
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 2 kg łopatki wieprzowej
  • 2 łyżki sosu Worcester
  • 2 łyżki octu winnego
  • 4 rozdrobnione ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki ostrej wędzonej
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i nacieramy nimi mięso. Wkładamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 100 stopi. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiowa i pieczemy 12 godzin. Najlepiej jest piec mięso w nocy. Ostatnie 30 minut można piec bez przykrycia (w nieco wyższej temperaturze), wtedy się ładnie przyrumieni.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×