Babeczki z lekkim kremem bzowym
Składniki
- 1 opakowanie Słodkie babeczki (np. Dan Cake)
- 0.25 szklanki woda
- 400 ml śmietanka 30%
- 200 ml śmietanka 36%
- 200 g sok z kwiatów bzu
- 1 szczpyta sól
- do dekoracji kilka ulubione owoce sezonowe np. maliny
Przygotowanie:
Krok 1
Babeczki wyjmujemy z opakowania. 100 g soku z bzu mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy środek każdej biszkoptowej babeczki (1 łyżeczka na babeczkę). Odstawiamy do wchłonięcia.
Krok 2
Śmietany łączymy z solą i ubijamy na sztywną pianę.
Krok 3
Na koniec dodajemy 100 g soku z bzu
o temperaturze pokojowej i delikatnie mieszamy, aby połączyć składniki.
Krok 4
Odstawiamy krem do lodówki na 3 godziny.
Krok 5
Po wyjęciu – napełniamy babeczki kremem i ozdabiamy owocami. Całość dla smaku można posypać cukrem pudrem.