Budyń jaglany z musem figowo – malinowym

Dodany przez: Apetyczna babeczka (więcej moich przepisów)

Jeśli jeszcze nie jesteście wielbicielami jaglanki to ten deser wszystko zmieni!. Delikatna w smaku kasza jaglana z bombą smakową jaką daje mus z fig i soku malinowego, daje razem duet doskonały.
Obejrzane: 437
Porcje: 3
Przygotowanie: 45 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 0.75 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 i 1/2 szczypty mleka
  • 0.5 szklanki soku malinowego
  • 0.5 szklanki woda
  • 10 dkg suszonych fig
  • sól do smaku

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

1. Kasze jaglaną wypłukać zimną wodą na sicie, ugotować w mleku ze szczypta soli. Pod koniec gotowania można kaszę lekko zmiksować.

2. Wodę oraz sok malinowy wlewamy do rondelka i gotujemy z figami. Gdy figi zmiękną zmiksować je z sokiem na gładką masę, do uzyskania konsystencji musu. Deser układać warstwowo.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×