Czekoladowe serca
Składniki
- 1 opakowanie wafli tortowych
- kilka łyżek dżemu/powideł o dowolnym smaku
- 300 g czekolady mlecznej lub gorzkeij
- foremki w kształcie serca
Przygotowanie:
Krok 1
Z wafli, przy pomocy foremki, wyciąć serca szybkim i zdecydowanym ruchem, aby nie popękały. Jedno czekoladowe serce powinno być zrobione z trzech waflowych płatków. Dolny posmarować dżemem, przykryć drugim, również posmarować dżemem lub konfiturą. Przykryć ostatnim sercowym waflem.
Krok 2
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i smarować nią wafle dokładnie z każdej strony. Udekorować wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi, kolorowymi posypkami lub perełkami. Schłodzić i przechowywać w lodówce.
Smacznego! :)
http://kraina-sosny.blogspot.com/2013/02/czekoladowe-serca-i.html#more