Kokosowe naleśniki z mąką pełnoziarnistą
Składniki
Ciasto nalesnikowe
- 400 ml mleka kokosowego
- 1 szklanka mleka
- 160 g mąki pełnoziarnistej
- 100 g mąki pszennej
- 5 jaj
- 4 łyżeczki miodu
Bananowo-borówkowe nadzienie
- 400 g serka homogenizowanego
- 2 banany
- 0.5 szklanki borówek amerykańskich
- 2 łyżeczki wiórek kokosowych lub pasty kokosowej
Przygotowanie:
Krok 1
Przygotowanie ciasta naleśnikowego
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto naleśnikowe musi być na tyle płynne, by bez problemów rozlewało się po patelni. Jeżeli jest zbyt gęste, nalezy dodać mleka.
Smażyć na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu (u mnie kropelka oleju rzepakowego rozsmarowana pędzelkiem po patelni).
Krok 2
Przygotowanie nadzienia
Wszystkie składniki razem dokładnie zmiksować. Nie dodawać cukru, banany są wystarczająco słodkie.