Korzenna bajka
Składniki
- 2 łyżeczki Inki Wapń i Witaminy
- 200 ml Mleka migdałowego
- 0.5 łyżeczki Sproszkowanego cynamonu
- 0.5 łyżeczki Sproszkowanego imbiru
- 1 łyżeczka kakao
- Szczypta sproszkowanej gałki muszkatołowej
- Szczypta sproszkowanego anyżu (opcjonalnie)
- 2 szt Pierniczków
- Bita śmietana
Przygotowanie:
Krok 1
Imbir, gałkę muszkatołową, kakao, anyż i cynamon dokładnie mieszamy z 2 łyżeczkami Inki Wapń i Witaminy. Mleko migdałowe przelewamy do rondelka i zagotowujemy. Następnie zalewamy nim wymieszane w kubeczku suche składniki. Wszystko razem mieszamy, aż składniki się rozpuszczą. Na górę kawy kładziemy delikatną i kremową bitą śmietaną. W dłoniach rozgniatamy pierniczki, którymi udekorujemy bitą śmietanę.