Mini tartaletki z aksamitnym musem czekoladowym z awokado
Składniki
- 2 małe, dojrzałe awokado
- 2 łyżki kakao
- 1 banan
- 2 łyżki miodu
- 0.5 tabliczki gorzkiej czekolady
- 12 babeczki mini do nadzień słodkich dan cake
Przygotowanie:
Krok 1
Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki.
Krok 2
Dodajemy obranego ze skórki banana pokrojonego na kawałki, kakao i miód.
Krok 3
Wszystko dokładnie miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej masy.
Krok 4
Gotową masę przekładamy do mini babeczek dan cake.
Krok 5
Gorzką czekoladę strugamy obieraczką do warzyw i obsypujemy każdą nadzianą musem babeczkę. Gdyby masa wydała się zbyt gęsta, można dodać odrobinę mleka.