Mus z ananasa

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1145
Porcje: 2
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

  • 100 g ananasa
  • 4 łyżki mascarpone
  • 1 łyżka żelatyny
  • 2 łyżki syropu z ananasa
  • 3 łyżeczki cukru pudru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Żelatynę zalać syropem z ananasa i odstawić do napęcznienia. Ananasa zmiksować w blenderze i przelać do rondelka. Dodać mascarpone, cukier puder, ekstrakt waniliowy i podgrzewać na średnim ogniu cały czas mieszając. Zmniejszyć ogień, dodać napęczniałą żelatynę i mieszać do dokładnego rozpuszczenia składników. Odstawić do wystudzenia. Otrzymaną masę przelać do foremek pokrytych oliwą z oliwek i wstawić do lodówki lub zamrażarki do stężenia. Kiedy deser będzie gotowy, ostrożnie wyjąć z foremek, udekorować czerwonymi porzeczkami i podawać.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×