Mus z białej czekolady z owocami leśnymi

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 470
Porcje: 3
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

mus

  • 100 g białej czekolady
  • 150 ml kremówki 36%
  • 2 jajka (białka oddzielone od żółtek)

dodatkowo

  • borówka amerykańska
  • jeżyny
  • listki mięty do dekoracji
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Kremówkę oraz czekoladę umieścić w rondelku i podgrzewać, cały czas mieszając, do całkowitego połączenia składników. Odstawić do wystudzenia. Do masy dodać żółtka i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na 20 minut. Białka ubić na sztywno, dodać do schłodzonej masy i połączyć. Mus przelać do szklanek, udekorować owocami i schłodzić w lodówce przez 40 minut. Podawać.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×