Praliny orzechowo kakaowe
Składniki
- 250 g miękkiego masła
- 300 g herbatników petit Beurre
- 180 g cukru pudru
- 2 łyżki gęstej śmietany 18%
- 3 łyżki kakao
- 4 aromat rumowy
- 200 g orzechy laskowe łuskane ,orzechy wkładamy w ściereczkę i tłuczkiem uderzamy aby nam się rozkruszyły )
- 1 posypka czekoladowa do obtoczenia pralin.
Przygotowanie:
Krok 1
Zmieliłam petitki ( do blendera wrzuciłam i chwila moment były zmielone).
Przełożyłam do miski zblenderowane petitki ,pokroiłam masło w kostkę i dodałam.
Krok 2
Zmieliłam cukier puder i dodałam do składników.
Orzechy laskowe zawinęłam w ściereczkę roztłukłam i dodałam do składników.
Parę kropel aromatu rumowego i kakao oraz śmietana.
Krok 3
Wyrobiłam składniki i robiłam kuleczki .
Obtaczałam je w posypce czekoladowej.
Wstawiłam na parę godzin do lodówki :)