Smoothie jarmużowo- szpinakowe z pestkami dyni.
Składniki
- garść 80g g Jarmuż
- 1 szt Pomarańcza
- 1 szt Banan
- 1 szt Cytryna
- 1 szklanka Sok jabłkowy tłoczony 100% niepasteryzowany
- garść 40g g Szpinak
- 1 łyżka Pestki dyni
- 1 łyżka Jęczmień zielony (proszek)
- 1 łyżka Żurawina suszona
- 1 łyżka Olej lniany
- 0.5 szt Awokado
- 1 szklanka Woda mineralna niegazowana
Przygotowanie:
Krok 1
Owoce umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
1.Jarmuż i szpinak umyj.
2. Owoce cytrusowe sparz i obierz.
3. Pestki dyni podpraż na suchej patelni
4. Pozostałe składniki umieść w kielichu blendera i miksuj do uzyskania odpowiedniej konsystencji,
ewentualnie dolej wody według uznania.