Szaszłyki owocowe PB&Jelly
Składniki
- 4 kromki chleba z ziarnami
- 3 łyżki masła orzechowego
- 3 łyżki dżemu brzoskwiniowego
- 2 brzoskwinie
- 2 banany
- 0.5 szklanki malin
Przygotowanie:
Krok 1
Banany obrać, pokroić w ok. 3 cm kawałki. Maliny opłukać i osuszyć. Brzoskwinie umyć, przekroić na pół, usunąć pestkę i pokroić w ósemki.
Krok 2
Przy pomocy małych foremek do ciasteczek (lub kieliszka) wyciąć z chleba niewielkie kształty. Jedną część kanapki posmarować łyżeczką masła orzechowego, na to wyłożyć pół łyżeczki dżemu i przykryć drugą kromeczką.
Krok 3
Na patyczki do szaszłyków nabijać kolejno brzoskwinię, banana, malinę i mini kanapkę. Powtórzyć daną kolejność. Szaszłyki grillować z obu stron przez kilka minut, aż chleb lekko się zrumieni. Podawać z jogurtem lub miodem.