Kokosowo-cebulowe gofry ze śledzikiem SEKO z brzoskwinią i żurawiną
Składniki
- 1 opakowanie śledzików SEKO z brzoskwinią i żurawiną
Przygotowanie:
Krok 1
Składniki:
1 opakowanie śledzików SEKO z brzoskwinią i żurawiną
2 jajka
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki z ciecierzycy
1 szklanka mleka
100 g wiórków kokosowych
2 średnie cebule
szczypta soli
połówki brzoskwini z puszki
Wykonanie:
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Odstawiamy. Mąki przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i mieszamy. Następnie dodajemy jajka oraz mleko. Miksujemy mikserem na gładką masę, do połączenia się składników. Do tak powstałej masy dodajemy pokrojone cebule oraz wiórki kokosowe i wszystko razem mieszamy. Gofrownicę rozgrzewamy. Ciasto nakładamy chochelką.
Gofry pieczemy przez około 4 minuty. Po upieczeniu odkładamy je na metalową kratkę. Następnie na gofry nakładamy śledziki SEKO z brzoskwinią i żurawiną. Posypujemy całość wiórkami kokosowymi. Można dodać też pokrojone połówki brzoskwiń z puszki.