Grilowane mięcho. a do tego szaszłyk

Dodany przez: Paulina Gałczyńska (więcej moich przepisów)

Kwintesencja amerykańskiej kuchni czyli grill. Mięso. I odrobina warzyw. Obowiązkowa marynata z whiskey i sos BBQ
Obejrzane: 71
Porcje: 2
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

mięcho

  • 2 szt polędwiczka wieprzowa
  • 100 ml whiskey
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 łyżeczki przyprawy do grila

szaszłyk

  • 1 szt cukinia
  • 2 szt crbule
  • 10 szt pieczarek
  • 1 szt papryka
  • 1 łyżeczka przyprawy do grila
  • 1 szklanka sosu BBQ
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

1. Mięcho marynujemy na noc w przyprawach z whiskey, musztarda i miodem
2. Smażymy na grillu
3. Szaszłyki nadziewamy według własnych preferencji.
4. Grilujemy, zajadamy z sosem

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×