Pasta z awokado
Składniki
- awokado
- pomidor
- papryka czerwona
- 0.5 pęczka natki pietruszki
- 2 listki bazyli
- 2 łyżeczki bazyli suszonej
- 1 ząbek czosnku
- 0.25 cytryny
- 0.5 opakowania pieczywa Wasa
Przygotowanie:
Krok 1
Awokado obieramy ze skórki, wydrążamy pestkę i wrzucamy do blendera by zrobić z niego jednolitą masę. Jeśli nie mamy blendera możemy pougniatać je widelcem.
Krok 2
Paprykę i pomidora kroimy w drobniuteńką kosteczkę, natkę pietruszki i bazylię siekamy drobniutko lub tak jak ja – wszystko blenderujemy :)
Krok 3
Łączymy składniki, wyciskamy ćwiartkę cytryny, rozgniatamy ząbek czosnku, dodajemy suszoną bazylię, mieszamy całość i dosalamy do smaku.
Krok 4
Podajemy, np. na waflach kukurydzianych, ryżowych albo na chrupkim pieczywie.