Pasta z wędzonego pstrąga
Składniki
- 220 g serka śmietankowego
- 0.13 szklanki śmietany
- 2 łyżki soku z cytryny
- 0.5 łyżeczki sosu Worcestershire
- 150 g wędzonego pstrąga
- 1 łyżka koperku
- 3 dymki
- 1 łyżka kaparów
- 0.13 łyżeczki pieprzu cayenne
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Umieść ser, śmietanę, sok z cytryny i sos Worcestershire w blenderze i zmiksuj do uzyskania gładkiej, jednolitej pasty. Wmieszaj posiekanego pstrąga, koperek, dymkę, kapary i pieprz cayenne lub dorzuć do blendera i zmiksuj całość jeśli lubisz gładsze pasty. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 2
Przechowuj w lodówce. Przed podaniem udekoruj koperkiem i ewentualnie kaparami.